ГоловнаСвіт

У Туреччині суд постановив зняти блокування з YouTube

Суд вважає, що заборона на користування місцем для розміщення відеофайлів порушує права людини

У Туреччині суд постановив зняти блокування з YouTube

Турецький суд у п'ятницю, 4 квітня, постановив, що блокування відеохостингу YouTube порушує права людини, і наказав зняти більшість обмежень на доступ до цього веб-сайту, повідомляє Рейтер.

Влада Туреччини заблокувала доступ до YouTube 27 березня, після того, як там з'явився аудіозапис розмови глави турецької розвідки, глави зовнішньополітичного відомства та заступника головнокомандувача турецькою армією про військові операції в Сирії. Тоді ж заблокували доступ до сервісу мікроблогів Twitter.

Однак у четвер, 3 квітня, Конституційний суд Туреччини визнав незаконним рішення уряду про блокування Twitter, посилаючись на те, що ця заборона порушує гарантоване основним законом країни право на свободу слова.

Суд в Анкарі в п'ятницю заявив, що немає сенсу блокувати весь YouTube, і замість цього постановив заблокувати доступ до 15 відеороликів.

Наприкінці грудня 2013 року в Туреччині розгорівся гучний корупційний скандал. Тоді турецька поліція провела масштабну операцію у справі про корупцію та заарештувала в цілому понад два десятки людей, в числі яких відомі бізнесмени і високопоставлені політики з близького оточення прем'єр-міністра Реджепа Таїпа Ердогана. Прем'єр відповів на ці дії масовими звільненнями поліцейських та суддів. Пізніше він пообіцяв заблокувати доступ в усі соцмережі, що поширюють, за його словами, антиурядову інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram