ГоловнаСвіт

Ердоган виступив за обмеження депутатського мандата трьома термінами

Очікується, що турецький прем'єр балотуватиметься в президенти

Ердоган виступив за обмеження депутатського мандата трьома термінами
Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у п'ятницю, 5 квітня, що виступає за збереження обмеження в три депутатські терміни для членів своєї Партії справедливості та розвитку (ПСР). Про це повідомляє Рейтер.

Такий коментар може означати, що і сам Ердоган не зможе отримати депутатський мандат вчетверте і, ймовірно, балотуватиметься в президенти, зазначає агентство.

Ердоган також сказав, що він не має наміру поєднувати загальні вибори, які повинні відбудуться 2015 року, з президентськими виборами, призначеними на серпень 2014 року. Раніше турецькі чиновники говорили про можливість перенесення виборів.

Ердоган обіймає пост прем'єра вже 11-й рік. Очікується, що наступний його кроком стане участь у президентських виборах, але тільки в тому випадку, якщо в конституції будуть внесені додаткові зміни, які розширять повноваження глави держави порівняно з нинішнім, більш церемоніальним характером цієї посади.

Нагадаємо, 30 березня правляча Партія справедливості та розвитку здобула перемогу на місцевих виборах. Опозиція заявила про намір оскаржувати результати голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram