ГоловнаСвіт

Росія відкликала свого посла в НАТО

У РФ заявляють, що більше не зможуть співпрацювати з Альянсом, як раніше

Росія відкликала свого посла в НАТО
Фото: www.ej.by

Москва відкликає для консультацій головного військового представника Росії при НАТО генерал-полковника Валерія Євневича.

Про це заявив заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов, коментуючи журналістам заяву країн-учасниць НАТО про призупинення співпраці з Росією у зв'язку з подіями в Україні, повідомляє РБК-Україна.

"Ми звернули увагу на заяви країн - учасниць НАТО про припинення співпраці з Росією у зв'язку з подіями в Україні, прийняті за підсумками зустрічей міністрів закордонних справ у Брюсселі 1-2 квітня 2014 року. Поряд з конфронтаційними заявами вкотре відзначився генеральний секретар альянсу", - розповів Антонов.

За його оцінкою, все це, з урахуванням неспровокованого нарощування військових сил і засобів НАТО в Східній Європі в безпосередній близькості від російських кордонів, не сприяє деескалації напруженості в регіоні, до чого Москву так наполегливо закликали американські та європейські партнери.

"Рішення призупинити співробітництво з Росією по цивільній і військовій лінії обнуляє результати спільної роботи за останні кілька років. Хотіли б сподіватися, що в Брюсселі добре прорахували наслідки такого кроку для безпеки в Євроатлантиці", - підкреслив Антонов.

"Ми не бачимо можливості продовжувати військову співпрацю з НАТО, як раніше. Подальшу взаємодію з альянсом по військовій лінії будемо вибудовувати, виходячи з практичних кроків партнерів зі "стримування" Росії", - резюмував він.

Нагадаємо, 1 березня НАТО оголосило про призупинення "всього комплексу військової і цивільної практичної співпраці з Росією" в результаті кризи в Україні.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен попередив російську владу, що подальше вторгнення на територію України стане для Росії історичною помилкою з далекосяжними наслідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram