ГоловнаСвіт

В Італії колишнього соратника Берлусконі заарештували за зв'язки з мафією

Колишній заступник міністра економіки вже проходить підозрюваним у аналогічній справі

В Італії колишнього соратника Берлусконі заарештували за зв'язки з мафією
Никола Козентино
Фото: EPA/UPG

Італійська поліція заарештувала колишнього соратника екс-прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі Нікола Козентіно і ще 12 осіб за підозрою у зв'язках з мафією, повідомляє 3 квітня Рейтер.

За даними сторони обвинувачення, сім'я Козентіно, який в 2008-2010 рр. був заступником міністра економіки і лідером партії Берлусконі "Вперед, Італіє", в регіоні Кампанія, давала хабарі чиновникам. В обмін на винагороду місцева влада допомагала Каморрі (неаполітанській мафії) вести свій бізнес, уточнює Europe Online. Йдеться, зокрема, про недобросовісну конкуренцію декількох компаній, яким належить мережа автозаправних станцій. Разом з Нікола Козентіно були затримані двоє його братів - Джованні й Антоніо, двоє братів мафіозного боса Антоніо Загарія і ще вісім осіб.

2013 року Козентіно вже проходив обвинуваченим в іншій справі. Тоді його також запідозрили у зв'язках з мафією, проте колишній політик наполягав на своїй невинуватості. Він провів три місяці у в'язниці, а потім його помістили під домашній арешт. Суд так і не прийняв рішення у цій справі.

У 2013 році Берлусконі не став включати Козентіно у виборчі списки через підозри у його зв'язках з мафією. Тим часом, щодо самого екс-прем'єра також ведуться кримінальні розслідування. 2012 року Берлусконі засудили до позбавлення волі у справі про махінації з податками в компанії Mediaset, проте це рішення суду не набуло чинності.  Зараз колишньому главі італійського уряду заборонено обіймати державні посади.

За даними Рейтер, на сьогодні мафіозні угруповання діють у південних регіонах Італії - Кампанії, Калабрії, Апулії та Сицилії, де вони продовжують використовувати насильство і погрози, щоб контролювати місцеву економіку, а також не нехтують погрозами на адресу чиновників, які відмовляються з ними співпрацювати . При цьому, згідно з доповіддю, опублікованою минулого місяця, кількість погроз на адресу місцевих органів влади зросла на 66% з 2010 року, коли такі дані були зібрані вперше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram