ГоловнаСвіт

У ФРН підвищили мінімальну погодинну оплату

Експерти побоюються скорочення робочих місць

У ФРН підвищили мінімальну погодинну оплату

Уряд Німеччини, який очолює канцлер Ангела Меркель, затвердив законопроект про підвищення мінімальної почасової оплати до € 8,50 за годину, повідомляє euronews.

У разі, якщо парламент схвалить документ, закон набуде чинності з січня 2015 року.

Нововведення, однак, не буде поширюватися на неповнолітніх громадян (молодших 18 років), а також тих, хто проходить професійне навчання або практику.

"Ми хочемо, щоб молоді люди отримували освіту і проходили практику замість більш високої зарплати. Саме тому люди без підготовки молодші 18 будуть виключені зі списку тих, хто підпадає під цей закон", - пояснила рішення уряду міністр праці Андреа Халес. За її словами, більш високу зарплату не зможуть отримувати і ті, хто довгий час був безробітним. При цьому міністр підкреслила, що рішення є "збалансованим" і  є "містком для тих, хто після тривалого простою прийде на ринок праці".

Проте, навіть після прийняття цього закону ФРН не стане найщедрішою країною ЄС. Так, у Швейцарії мінімальна погодинна оплата становить 22 франки або 18 євро за годину.

Однак, експерти побоюються, що введення гарантованої мінімальної оплати праці може призвести до скорочення робочих місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram