ГоловнаСвіт

Європарламент склав "список Магнітського" з 32 росіян

Рішення про санкції поки що носить рекомендаційний характер

Європарламент склав "список Магнітського" з 32 росіян

Європарламент затвердив список осіб з 32 громадян Росії, проти яких можуть бути введені санкції у зв'язку зі"справою Магнітського". Санкції передбачають заборону в'їзду до Євросоюзу та заморожування рахунків.

Про це повідомляє прес-служба Європарламенту, передає РБК-Україна.

Депутати звернулися до Ради ЄС і зажадали ввести санкції проти громадян Росії, які, згідно з текстом, "причетні до загибелі юриста Сергія Магнітського, юридичного приховування цього факту і за переслідування його родини".

До списку, зокрема, увійшли Ольга Єгорова, Олексій Криворучко, Павло Карпов, Дмитро Клюєв, Юлія Майорова, Андрій Печегін та ін.

При цьому рішення про введення санкцій поки носить рекомендаційний характер. За законами ЄС, будь-які обмежувальні заходи має право приймати лише Рада ЄС. Чи збирається вона розглядати це звернення, чи ні, поки невідомо.

Нагадаємо, в США закон Магнітського прийнято у грудні 2012 році. Він вводить персональні санкції проти осіб, винних у порушенні прав людини, 14 грудня того ж року підписано президентом. Закон вводить санкції відносно будь-яких російських громадян, які можуть бути причетні до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер під час слідства у СІЗО "Матроська тиша". До списку входять 18 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram