ГоловнаСвіт

КНДР днями стратить 200 чиновників, - ЗМІ

Імовірно, усі вони пов'язані зі страченим дядьком Кім Чен Ина

КНДР днями стратить 200 чиновників, - ЗМІ
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Північнокорейська влада найближчим часом має намір розстріляти 200 високопосадовців, прихильників страченого дядька Кім Чен Ина, Чан Сон Тхека. Про це 2 квітня пише південнокорейська газета "Чосон ільбо" з посиланням на анонімне джерело.

Співрозмовник видання повідомив, що північнокорейська спецслужба - міністерство охорони безпеки держави (State Security Department) - виявляло прихильників Чан Сон Тхека з грудня 2013 року. Так був складений список із 200 основних послідовників. За словами джерела, ще близько 1000 осіб - члени сімей цих чиновників - можуть бути відправлені до концентраційних таборів згідно з чинною в КНДР системою "провини за асоціацією".

Вищий суд КНДР надав спецслужбі право проводити закриті судові засідання над чиновниками, на яких, найімовірніше, їм винесуть смертні вироки, додав інформатор видання. При цьому їхніх родичів відправлять до концентраційних таборів без суду, зазначив він.

Інформатор видання також повідомив, що страти, ймовірно, будуть публічними - на стрільбищі у військовій академії "Кан Кон" - на очах у членів владної Трудової партії КНДР, членів уряду, а також військових високопосадовців.

Нагадаємо, дядька Кім Чен Ина, Чан Сон Тхека, якого вважали другою за впливовістю людиною в країні, стратили в грудні 2013 року. Чиновника визнали винуватим у корупції, непокорі владі та в розпусному способі життя. Згодом повідомляли, що репресували і прихильників Чан Сон Тхека, проте ані їхнього числа, ані імен не називали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram