ГоловнаСвіт

У Бангкоку невідомі відкрили вогонь по учасниках антиурядової акції

Загальне число жертв антиурядових акцій в Бангкоку зросла до 24

У Бангкоку невідомі відкрили вогонь по учасниках антиурядової акції
Пострадавший участник акции протеста в Бангкоке
Фото: EPA/UPG

У тайській столиці Бангкоку під час антиурядового маршу був убитий один чоловік, ще четверо отримали поранення. Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на представника місцевої влади.

За словами чиновника, невідомі бойовики відкрили вогонь під час опозиційної акції, що призвело до першої смерті за останні кілька тижнів політичного конфлікту в країні.

"У лікарню доставили трьох протестувальників. Ще одна людина померла від вогнепального поранення в голову", - повідомив агентству представник лікарні Ramathibodi в Бангкоку.

У медичному центрі "Ераван", який відстежує ситуацію в місцевих лікарнях, повідомили про загибель однієї людини і чотирьох постраждалих.

Таким чином, з тих пір як в листопаді 2013 року в Таїланді почалися масові акції протесту, кількість жертв зросла до 24 осіб, десятки людей отримали поранення.

Протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Таїланду Йінглак Чиннават. Опозиція стверджує, що її брат - Таксин Чиннават, який раніше також очолював уряд, проте в 2006 році був повалений і втік з країни -чинить на неї занадто великий вплив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram