ГоловнаСвіт

Невпізнаний дрон розбився на південнокорейському острові

У Сеулі намагаються встановити походження безпілотника

Невпізнаний дрон розбився на південнокорейському острові
архив

Невпізнаний безпілотник ввечері 31 березня розбився на південнокорейському острові, розташованому поблизу спірного морського кордону з КНДР. Про це повідомляє Рейтер з посиланням на заяву представника Міноборони Республіки Корея.

Дрон упав на острів Пеннендо близько четвертої вечора в понеділок, незабаром після того як Північна Корея під час навчань випустила приблизно 500 артилерійських снарядів, близько 100 з яких впали у воду на південь від кордону з Південною Кореєю. Сеул відреагував на північнокорейські навчання вогнем у відповідь.

Співрозмовник агентства, який говорив на умовах анонімності, сказав, що зараз південнокорейські військові намагаються з'ясувати походження безпілотника, його завдання, а також чи міг він бути задіяний в рамках північнокорейської шпигунської операції.

Південнокорейське інформаційне агентство "Ренхап", посилаючись на анонімне джерело в Сеулі, повідомило, що довжина безпілотника становила близько трьох метрів, на ньому встановлено японський двигун, він був зібраний з китайських частин, також на ньому була встановлена невелика камера. За даними агентства, конструкція цього дрона практично ідентична іншому БПЛА, знайденому в кінці лютого у прикордонному місті.

У 2013 році Пхеньян показав відеосюжет про дрон, спеціально модифікований для того, щоб врізатися в заздалегідь визначені цілі. Проте спостерігачі вважають, що КНДР не володіє безпілотниками, здатними завдавати авіаудари, а також здійснювати спостережні польоти великої дальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram