ГоловнаСвіт

Ходорковський отримав вид на проживання у Швейцарії

Колишній підприємець житиме в кантоні Санкт-Галлен із дружиною та дітьми

Ходорковський отримав вид на проживання у Швейцарії
Фото: EPA/UPG

Колишній російський підприємець Михайло Ходорковський отримав вид на проживання у Швейцарії.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС із посиланням на прес-секретаря Федерального управління у справах міграції Мартіна Райхліна.

"Дозвіл було видано 27 березня", - уточнив він. За словами Райхліна, колишній підприємець обрав кантон Санкт-Галлен, "тому що там уже мешкають його дружина і діти". Представник управління додав, що, можливо, Ходорковський також обрав цей східний кантон для проживання через "сприятливий режим оподаткування".

Вид на проживання категорії "Б" видано на 1 рік, після чого його можуть продовжити.

Ходорковський прибув до Швейцарії в грудні минулого року через кілька днів після отримання тримісячної швейцарської візи.

Нагадаємо, термін тюремного ув'язнення Михайла Ходорковського, засудженого за економічні злочини на десять років, мав минути в серпні 2014 року. Однак у листопаді 2013 він подав прохання про помилування у зв'язку із сімейними обставинами і був достроково звільнений указом президента Володимира Путіна 20 грудня. При цьому прохання було написане без визнання провини, чого раніше вимагала російська влада. 20 грудня Ходорковського вивезли з колонії в карельському місті Сегежа на вертольоті, а потім приватним бортом переправили із Санкт-Петербурга в Берлін.

Після прибуття в Німеччину Ходорковський пояснив журналістам, що не має наміру повертатися в Росію, поки не матиме гарантій, що зможе виїхати назад за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram