ГоловнаСвіт

У Єгипті розпочався суд над лідером "Братів-мусульман" і 682 його соратниками

Адвокати захисту і підсудні проігнорували засідання суду

У Єгипті розпочався суд над лідером "Братів-мусульман" і 682 його соратниками
архив

У Єгипті 25 березня розпочався суд у справі  лідера забороненого в Єгипті ісламістського руху "Брати-мусульмани" Мохаммеда Баді і 682 інших членів цієї організації. Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на адвоката захисту.

Початку судового процесу у справі духовного лідера "Братів" Мохаммеда Баді і його соратників, яким було пред'явлено низку звинувачень, в тому числі у вбивствах, передував смертний вирок 529 членам цієї організації, винесений напередодні судом провінції  Мінья.

За словами правозахисників, це перше масове засудження до страти в сучасній історії Єгипту.

Після того, як на початку липня 2013 року армія взяла участь у поваленні президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі, вихідця з "Братів", тиск на ісламістський рух з боку влади значно зріс. У кінцевому підсумку це призвело до того, що 25 грудня 2013 року діяльність "Братів-мусульман" у Єгипті офіційно заборонили.

У серпні 2013 року, під час розгону масових демонстрацій на підтримку Мохаммеда Мурсі, було вбито сотні членів і прихильників "Братів", тисячі були заарештовані, багатьом з них пред'явили численні звинувачення, в тому числі в убивствах.

Адвокати захисту заявили, що бойкотували засідання суду у вівторок. Державне інформаційне агентство повідомило, що підсудні також проігнорували засідання.

Після народного повстання 2011 року, внаслідок якого скинули самодержця Хосні Мубарака, і аж до відсторонення Мохаммеда Мурсі від влади рух "Брати-мусульмани" здобував перемогу практично на всіх місцевих виборах, зазначає Рейтер.

Незважаючи на те, що уряд оголосив "Братів-мусульман" терористичним угрупованням, члени організації наполягають на виключно мирному характері їх діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram