ГоловнаСвіт

Навальний запропонував Заходу список санкцій російських чиновників

На думку опозиціонера, анексією Криму Москва відволікла громадян від внутрішніх проблем

Навальний запропонував Заходу список санкцій російських чиновників
Алексей Навальный
Фото: стоп кадр из видеоролика www.lifenews.ru

Російський опозиціонер і блогер Олексій Навальний запропонував західним країнам завдати "серйозного удару" по "ближньому колу" російського президента Володимира Путіна у відповідь на приєднання Криму, заморозити активи й арештувати власність найкрупніших російських бізнесменів.

Про це йдеться у статті Навального "Як покарати Путіна" ("How to punish Putin"), що надрукована у  The New York Times. На думку Навального, санкції, які запровадив Захід проти причетних до дестабілізації ситуації в Україні росіян, треба поширити на Геннадія Тимченка (голова Volga Group і співвласник нафтотрейдера Gunvor), Аркадія і Бориса Ротенбергів (володіють часткою в "Мостотресті" та іншими активами), Юрія Ковальчука (банк "Росія"), голову РЗ Володимира Якуніна, Романа Абрамовича, Алішера Усманова, Ігоря Сечіна ("Роснефть") та Олексія Міллера ("Газпром").

Разом з тим Навальний підкреслив, що, як громадянин і патріот, він не може виступати на підтримку дій, які погіршать становище росіян. Опозиціонер зазначив, що, на його думку, санкції щодо олігархів підтримає більшість громадян РФ. Він також закликав заморозити активи власників ЗМІ, які "просувають інтереси режиму", "телевізійних пропагандистів", депутатів Держдуми і членів "Єдиної Росії", однак не уточнив, про кого саме йдеться.

Навальний також зазначив, що слідчі органи західних країн повинні розслідувати схеми з відмивання злочинних прибутків російських громадян у межах своєї юрисдикції. Зараз, за словами політика, правоохоронні органи США, країн ЄС і Великобританії блокують спроби заснованого Навальним Фонду боротьби з корупцією проводити такі розслідування.

Опозиціонер також зазначив, що Москва використала анексію Криму, щоб відволікти громадян від економічних проблем і розмірів корупції в країні "під прапором боротьби із зовнішніми ворогами".

Навальний також нагадав, що зараз перебуває під домашнім арештом, а його блог у "Живому журналі" був заблокований на території РФ за вимогою Роскомнагляду, оскільки, за рішенням суду, опозиціонерові заборонено користуватися Інтернетом і спілкуватися з ким-небудь, крім найближчих родичів і адвокатів. Політика віддали під домашній арешт у межах кримінальної справи про розкрадання коштів компанії "Ів Роше".

Нагадаємо, 18 березня Володимир Путін і керівництво Криму підписали угоду про включення півострова до складу Росії. Україна, США та ЄС засудили ці дії. Крім того, західні країни запровадили санкції проти кількох російських і українських чиновників і депутатів Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram