ГоловнаСвіт

Туск: кризі в Криму не можна дозволити перерости в регіональний конфлікт

Керрі заявив, що Обама "розглядає всі варіанти" врегулювання кризи в Україні

Туск: кризі в Криму не можна дозволити перерости в регіональний конфлікт
Туск
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив у неділю, 2 березня, що необхідно запобігти захопленню Криму Росією, щоб уникнути ширшого регіонального конфлікту. Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми повинні зуміти припинити агресивні дії Росії для уникнення конфлікту", - сказав Туск журналістам у неділю, після позачергової зустрічі з лідерами польських партій.

При цьому він наголосив, що бездіяльність не є варіантом. "Історія показує - хоча я не хочу використовувати занадто багато історичних порівнянь, - що ті, хто весь час намагається знизити загострення пристрастей, щоб зберегти мир, як правило, лише виграють трохи часу", - зазначив він.

Як зазначає агентство, Польща, яка межує із Західною Україною, побоюється, що зростання напруження в Україні може загрожувати безпеці її власних кордонів.

Польща зіграла важливу посередницьку роль у залагодженні конфлікту між опозицією й урядом президента Віктора Януковича, що, врешті-решт, призвело до відставки Януковича.

Раніше в неділю держсекретар США Джон Керрі, відповідаючи на запитання журналістів CBS про те, чи розглядають США можливість військового варіанта врегулювання кризи в Україні, сказав, що президент США "розглядає всі варіанти".

Нагадаємо, напередодні Туск висловив Україні повну підтримку, заявивши, що Європа і світ не будуть миритися з актами агресії Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram