ГоловнаСвіт

Легітимність нинішньої влади в Україні повинна оцінити Венеціанська комісія, - Наришкін

У Росії вважають Януковича легітимним президентом

Легітимність нинішньої влади в Україні повинна оцінити Венеціанська комісія, - Наришкін
Фото: er.ru

Спікер Держдуми Сергій Наришкін пропонує попросити Венеціанську комісію оцінити легітимність нинішньої влади в Україні.

"Я запропонував би звернутися до Венеціанської комісії з проханням оцінити і легітимність влади, і легітимність ухвалених цією владою рішень", - сказав Наришкін на засіданні Держдуми в п'ятницю.

Окрім того, Наришкін зазначив, що, з одного боку, в Україні "видно спроби заповнити вакуум у владі, а, з іншого боку, легітимність прийнятих рішень і легітимність самої влади викликає великі, великі сумніви", повідомляє РИА Новости.

"Вважаю, що нам, російським законодавцям, для вироблення подальших кроків необхідний кваліфікований і об'єктивний юридичний аналіз і наявної законодавчої процедури, і законодавчої якості ухвалених рішень. Це нам необхідно для того, щоб оцінити наслідки прийнятих рішень і для наших співвітчизників, які мешкають в Україні, і для всього комплексу російсько-українських відносин", - сказав спікер Держдуми.

Нагадаємо, зміна влади відбулася в Україні 22 лютого. Верховна Рада усунула Януковича від влади і призначила президентські вибори на 25 травня. Натомість Янукович заявив, що залишається законно обраним главою держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram