ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Таїланду мусила покинути Бангкок

Таксин Чинават закликає опозицію до діалогу

Прем'єр-міністр Таїланду мусила покинути Бангкок
протестующие в Таиланде
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Таїланду Йінглак Чинават на фоні антиурядових протестів мусила покинути Бангкок.

Як повідомило 24 лютого агентство Рейтер, в понеділок вона відвідала виставку в провінції Сарабурі, за 100 кілометрах від столиці. Відомо, що Йінглак Чинават вже близько тижня працює за межами Бангкока.

Прем'єр-міністр у розмові з журналістами закликала сторони конфлікту до діалогу, щоб вирішити кризу, що триває вже кілька місяців.

"Прийшов час всім сторонам розпочати діалог, - заявила Чинават. - Багато людей закликають мене піти у відставку, але я питаю: чи не створить моя відставка вакууму влади".

Тим часом, на вулицях Бангкока і інших великих міст тривають протести, деякі урядові будівлі заблоковані прихильниками опозиції.

Напередодні в результаті вибуху в торговому кварталі столиці загинуло троє, серед яких двоє дітей. Ще 22 особи отримали поранення.

Нинішній тайський уряд є тимчасовим і має скласти свої повноваження після того, як оголосять результати виборів, що відбулися 2 лютого. Голосування, однак, практично зірвали прихильники опозиції, які вимагали зміни виборчої системи. Раніше підсумки виборів обіцяли підбити в квітні, проте тепер цю дату відкладуть на невизначений термін. Незважаючи на це, відомо, що партія Чинават перемагає на виборах завдяки своїй популістській політиці, що забезпечила її довіру на півночі країни, де населення переважно веде сільське господарство.

Нагадаємо, акції протесту в Таїланді тривають з листопада 2013 року. Протестувальники домагаються відставки прем'єр-міністра Таїланду Йінглак Чинават. Опозиція стверджує, що її брат - Таксин Чинават, який раніше також очолював уряд, проте в 2006 році його скинули і він втік з країни - має на неї занадто великий вплив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram