ГоловнаСвіт

Обама обговорив з Путіним ситуацію в Україні

Сторони визнали, що досягнуту в Києві угоду необхідно реалізовувати

Обама обговорив з Путіним ситуацію в Україні

Президент США Барак Обама подзвонив російському колезі Володимиру Путіну, щоб "обговорити актуальні питання двостороннього і міжнародного порядку денного, разом із ситуацією в Україні".

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Президент Росії підкреслив необхідність вживання термінових заходів зі стабілізації обстановки, відзначивши важливість роботи з радикальною опозицією, яка довела протистояння в Україні до вкрай небезпечної межі", - зазначено в повідомленні.

У свою чергу згідно з американською стороною, під час бесіди сторони визнали, що досягнуту в Києві угоду необхідно реалізовувати. Також підкреслили важливість відмови сторін від насильства.

Як відомо, напередодні Володимир Путін провів оперативну нараду щодо ситуації в Україні з постійними членами Ради безпеки Росії.

Нагадаємо, 21 лютого лідери ОО Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко підписали з президентом Віктором Януковичем угоду про врегулювання ситуації в країні.

Того ж дня Верховна Рада ухвалила низку рішень, які просувала опозиція: повернення до Конституції 2004 року (з наступним її реформуванням), усунення від керівництва МВС Віталія Захарченка, звільнення від покарання активістів і допомогу від держави постраждалим і сім'ям загиблих учасників акцій протесту. Крім того, ухвалено закон, за яким можна звільнити з в'язниці екс-прем'єра і лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram