ГоловнаСвіт

Італійський уряд сформує мер Флоренції

39-річний Маттео Ренці може стати наймолодшим прем'єр-міністром в історії Італії

Італійський уряд сформує мер Флоренції
Маттео Ренци
Фото: EPA/UPG

Президент Італії Джорджо Наполітано 17 лютого, після дводенних консультацій зі спікерами обох палат парламенту та лідерами політичних партій, вручив мандат на формування нового уряду республіки 39-річному меру Флоренції, секретарю Демократичної партії Маттео Ренці. Про це повідомляє агентство AFP.

Тепер протягом тижня на новий уряд чекає голосування з питання про довіру в парламенті. Якщо парламент підтримає сформований Ренці уряд, 39-річний політик стане наймолодшим прем'єр-міністром в історії Італії.

"Я хочу висловити подяку президенту республіки. Я запевнив його в тому, що працюючи на своїй посаді в цій складній ситуації, я докладу максимум зусиль та енергії, на які я здатний. У вівторок ми почнемо офіційні консультації", - цитує euronews слова Ренці.

Попередник Ренці, Енріко Летта, подав у відставку минулої п'ятниці, 14 лютого, після того, як Демократична партія проголосувала за зміну уряду з метою прискорення реформ. Ініціатором його відставки був саме Ренці. На думку останнього, попередній уряд країни був занадто слабким, щоб вивести Італію із затяжної економічної кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram