ГоловнаСвіт

Меркель запропонувала створити європейську комунікаційну мережу

Нова мережа може стати альтернативою американським серверам

Меркель запропонувала створити європейську комунікаційну мережу
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у суботу, 15 лютого, запропонувала створити європейську комунікаційну мережу, що дозволило б країнам ЄС відправляти електронну пошту та інші дані в обхід американських серверів. Про це повідомляє агентство Рейтер.

Так, Меркель у своєму щотижневому підкасті заявила, що не схвалює роботу компаній на кшталт Google та Facebook, які розміщують свої потужності в країнах з низьким ступенем захисту даних, але працюють у країнах з високим рівнем комп'ютерної безпеки, таких як Німеччина.

У зв'язку з цим канцлер заявила про намір обговорити створення європейської комунікаційної мережі з президентом Франції Франсуа Олландом під час свого візиту в Париж, запланованого на середу, 19 лютого. У Парижі заявили, що такі консультації вже ведуться, і французький уряд в цілому згоден із пропозиціями Меркель.

"Понад усякі сумніви, ми повинні робити більше для захисту даних в Європі", - резюмувала Меркель.

Питання про захист інформації в Європі з'явилося на порядку денному німецького уряду після того, як екс-співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден почав публікувати документи, з яких випливає, що Агентство національної безпеки США стежило за пересічними громадянами і за іноземними політиками та дипломатами. Так, стало відомо, що спецслужби прослуховували телефонні переговори самої Меркель. 17 січня 2014 року президент США Барак Обама заборонив американським спецслужбам стежити за лідерами дружніх країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram