ГоловнаСвіт

Прем'єр Італії пішов у відставку

Новий уряд формуватиме Маттео Ренці

Прем'єр Італії пішов у відставку
Энрико Летта
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Енріко Летта в п'ятницю передав президентові країни Джорджо Наполітано офіційне прохання про відставку.

Про це повідомляє газета Corriere della Sera.

Про намір покинути посаду Летта заявив ще напередодні.

Тепер голові республіки належить провести консультації, присвячені кандидатурі нового прем'єра. За даними Agence France-Presse, вони пройдуть 14-15 лютого.

Передбачають, що доручення сформувати новий уряд отримає лідер Демократичної партії Маттео Ренці. Саме з його ініціативи Летта, який належить до тієї самої партії, ухвалив рішення про відставку.

На думку Ренці, уряд Летти був заслабким для того, щоб вивести Італію з економічної кризи. Зокрема, лідер демократів визнав, що кабінет міністрів недостатньо швидко здійснює реформи.

Зараз 39-річний Ренці очолює адміністрацію міста Флоренція. У минулому, з 2004-го по 2009-й, він обіймав посаду президента однойменної провінції.

Енріко Летту призначили прем'єр-міністром у квітні 2013 року, через два місяці після парламентських виборів. Його постать стала компромісною: всі інші кандидати, які намагалися залагодити розбіжності між демократами і партією Берлусконі "Народ свободи", зазнали невдачі.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram