ГоловнаСвіт

У Китаї поліція ліквідувала 11 "терористів"

Бойовики, яких вбили, намагалися влаштувати теракт проти силовиків

У Китаї поліція ліквідувала 11 "терористів"
Китайская полиция в СУАР
Фото: EPA/UPG

Під час поліцейської спецоперації у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) на північному заході Китаю ліквідували 11 терористів, повідомляє 14 лютого агентство Рейтер з посиланням на "Сіньхуа".

Згідно із заявою поліції, бойовики намагалися влаштувати теракт проти правоохоронців, підірвавши їх за допомогою замінованих автомобілів. При цьому як вибухівку планували використовувати балони з пропаном.

Правоохоронці відкрили вогонь по автомобілях, що наближалися, в результаті чого вісім осіб вбили на місці. Ще три бойовики загинули внаслідок детонації одного з імпровізованих вибухових пристроїв. Точне число учасників нападу не називали.

Попередній теракт в СУАР стався в січні 2014 року. Тоді загинули три людини. Незабаром після цього поліція оголосила про знищення шести терористів.

За офіційними даними, з квітня 2013 року в СУАР вбили понад 100 осіб, зокрема кілька поліцейських.

У СУАР живуть близько дев'яти мільйонів уйгурів, проте в провінції все-таки переважають етнічні китайці. Нерідко між уйгурами і місцевою поліцією відбуваються зіткнення. Уйгури звинувачують уряд КНР у репресіях і спробах вплинути на їх культурне і політичне життя. Офіційний Пекін відкидає ці звинувачення і звинувачує діючий в регіоні Ісламський рух Східного Туркестану в екстремізмі і сепаратизмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram