ГоловнаСвіт

У Боснії акції протесту охопили вже 12 міст

У Сербії відбулася акція на підтримку протестуючих боснійців

У Боснії акції протесту охопили вже 12 міст
протесты в Боснии и Герцеговине
Фото: EPA/UPG

У Боснії та Герцеговині акції протесту охоплюють дедалі більшу кількість населених пунктів.

Як повідомляє 11 лютого euronews, багатотисячні демонстрації проходять вже в дюжині міст.

Вівторок став сьомим днем масових акцій протесту, до якого призвели невдоволення корупцією, бідністю і високим рівнем безробіття. Протести відбуваються переважно в хорватських і мусульманських районах.

На тлі протестів у відставку вже подали керівники низки регіонів, проте маніфестанти вимагають відставки федерального уряду.

За словами міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, який раніше обіймав посаду Верховного представника ЄС з Боснії і Герцеговини: "Місцеві політики свого часу сфокусувалися не на тих темах - різного роду політичних маневрах, напівнаціоналістичній конституції й такому іншому - при цьому досить серйозна економічна ситуація в країні залишалася без уваги. Я маю на увазі необхідність фундаментальних економічних реформ. Цими питаннями знехтували".

На підтримку боснійських протестувальників виступили і в Сербії. Так, кілька сотень людей організували акцію в центрі Белграда. Місцеві протестувальники стверджують, що їх виступ не має політичного або релігійного підґрунтя, але є акцією солідарності з робочими, що стикнулися з соціальною несправедливістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram