ГоловнаСвіт

Сирійська авіація розбомбила мечеть в Алеппо

За деякими даними, зруйновану будівлю використовували як школу

Сирійська авіація розбомбила мечеть в Алеппо
архив
Фото: EPA/UPG

Літаки ВПС Сирії розбомбили мечеть у контрольованому повстанцями місті Алеппо - загинули щонайменше п'ять осіб. Про це повідомляє 4 лютого агентство AP із посиланням на організацію Aleppo Media Center.

За даними агентства, останнім часом мечеть використовували як навчальний заклад, проте агентство AFP повідомляє, що зруйнована будівля була просто школою.

У момент бомбардування в будівлі перебували учні. За попередніми даними, загинули щонайменше п'ять осіб. Чи були серед них діти, наразі не відомо.

Напередодні жертвами кількох авіаударів в Алеппо стали 13 осіб, у тому числі 13 дітей. Під час бомбардувань урядова авіація використовує так звані "бочкові бомби", які складаються з вибухівки, елементів ураження і пальної суміші.

Незважаючи на численні жертви серед мирного населення, бомбардування тривають.

Протистояння між противниками і прихильниками сирійського президента Башара Асада триває з березня 2011 року. За оцінками правозахисників, жертвами громадянської війни стали понад 130 тисяч сирійців.

Мирна конференція з приводу Сирії "Женева-2" проходила у Швейцарії з 22-го по 31 січня і завершилася безрезультатно. Проте вже 10 лютого переговори між ворожими сторонами відновляться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram