ГоловнаСвіт

США вітають кроки Януковича для врегулювання кризи в Україні

Посол привітав ухвалений напередодні закон про амністію

США вітають кроки Януковича для врегулювання кризи в Україні
Фото: www.day.kiev.ua

США вітають кроки президента України Віктора Януковича, вжиті для врегулювання політичної кризи в країні.

Про це повідомив посол США в Києві Джеффрі Пайєтт під час зустрічі послів іноземних держав з головами МЗС і Мін'юсту України, повідомляють РИА Новости.

"Я хочу, перш за все, привітати ті кроки, які зроблені президентом Януковичем і представниками влади, щоб розпочати діалог і провести переговори з представниками опозиції", - наголосив Пайєтт.

Посол також привітав ухвалений напередодні Верховною Радою України закон про амністію учасників протестних акцій. "Закон про амністію, який прийнято вчора ввечері, захищатиме мирні протести і, наскільки я зрозумів, він дозволяє проводити і далі акції протесту за межами адміністративних будівель... Це дуже важливе пояснення для всіх нас - людей, які цінують свободу волевиявлення, свободу поглядів в Україні", - сказав Пайєтт.

Нагадаємо, в середу ввечері Верховна Рада ухвалила закон про амністію, яким передбачено звільнити від відповідальності учасників протестних акцій, окрім тих, хто скоїв особливо тяжкі злочини. Закон набуде чинності тільки після того, як протестувальники звільнять захоплені адміністративні будівлі.

Також нагадаємо, ПАРЄ ухвалила жорстку резолюцію щодо ситуації в Україні, де зазначено, що в разі ескалації насильства санкції проти України можуть ухвалити уже в квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram