ГоловнаСвіт

У США збирають кошти на президентську кампанію Гілларі Клінтон

Колишнього держсека вважають найсильнішим потенційним кандидатом від Демократичної партії

У США збирають кошти на президентську кампанію Гілларі Клінтон
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Американський комітет політичних дій Priorities USA Action розпочав збір коштів на президентську кампанію колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон. Про це 23 січня пише The New York Times .

В організації розраховують, що збір коштів продемонструє, що Клінтон є найсильнішим потенційним кандидатом від Демократичної партії, уточнює The Telegraph.

Щоб зібрати пожертви, в Priorities USA Action призначили нове керівництво. Співголовами комітету стали Джим Мессіна, керівник виборчої кампанії Барака Обами на виборах 2012 року, а також екс-губернатор штату Мічиган Дженніфер Гренхолм, яка раніше закликала Клінтон висунути свою кандидатуру 2016 року.

Прихильникам Барака Обами вдалося зібрати на його передвиборну кампанію 2012 року $1,12 млрд доларів. З них $79 млн акумулював Priorities USA Action. Прихильникам Мітта Ромні з Республіканської партії вдалося зібрати $1,02 млрд.

Гілларі Клінтон, яка 2013 року склала повноваження держсекретаря США, наразі офіційно не заявляла про свій намір балотуватися в президенти. Утім, її вважають одним із найсильніших кандидатів від Демократичної партії. 2008 року Гілларі Клінтон уже брала участь у президентській кампанії і була основним конкурентом Барака Обами всередині партії. Однак тоді більшість демократів підтримали кандидатуру нинішнього президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram