ГоловнаСвіт

США готові до нових дій слідом за візовими обмеженнями українським чиновникам

Сполучені Штати рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва

США готові до нових дій слідом за візовими обмеженнями українським чиновникам
Фото: bbc.uk.co/russian

Зростання напруженості в Києві стало прямим наслідком відмови української влади від діалогу та результатом ухвалення антидемократичного законодавства 16 січня, заявили в Держдепі.

Сполучені Штати Америки рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва та заявляють, що готові розглядати додаткові кроки у відповідь на насильство після того, як раніше вже були відкликані візи кільком людям, передає ZN,ua.

Мова про це йде в заяві Державного департаменту США, зробленої Марі Харф (Marie Harf).

"Сполучені Штати рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва, яке призвело до людських жертв і смерті двох демонстрантів. Ми закликаємо всі сторони негайно зняти напругу ситуації та утриматися від насильства", - йдеться в заяві.

Крім того, в США закликали уряд України "скасувати антидемократичне законодавство та розпочати національний діалог з політичною опозицією".

"Сполучені Штати вже відкликали візи кільком людям, відповідальним за насильство, і продовжуватимуть розглядати додаткові кроки у відповідь на застосування насильства з боку будь-яких учасників", - заявляє Держдеп.

У заяві також вказується, що збільшення напруженості в Україні стало "прямим наслідком відмови українського уряду займатися реальним діалогом і ухваленням антидемократичного законодавства 16 січня". "Проте агресивні дії членів вкрай правої групи Правий сектор є неприйнятними. Ми також засуджуємо насильство з боку неофіційних груп, відомих як "тітушки", - підкреслюється в заяві.

Держдеп також засудив цілеспрямовані атаки проти журналістів і мирних демонстрантів і їх затримання. "Рух Майдану було визначено духом ненасильства, який ми рішуче підтримуємо", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram