ГоловнаСвіт

Сирія відкрила вогонь по Лівану, є жертви

Обстрілу піддалися сунітські міста

Сирія відкрила вогонь по Лівану, є жертви
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше семеро людей загинули і близько 15 постраждали внаслідок артилерійського обстрілу ліванського міста Арсаль з території Сирії. Про це 17 січня повідомляє агентство AFP з посиланням на місцеву поліцію.

Усього по ліванській території було випущено близько 20 снарядів. Крім того, обстрілу піддалися ліванські населені пункти Рас-Баальбек, Аль-Каа, Аль-Айн, а також околиці міста Хермель, яке вважається оплотом радикального шиїтського угруповання "Хезболла" в регіоні.

Арасаль - переважно сунітське місто, жителі якого, на відміну від шиїтської "Хезболли", підтримують супротивників сирійського президента Башара Асада. Зараз у цьому місті проживає велика кількість сирійських біженців.

Протягом майже трьох років громадянської війни в Сирії Ліван неодноразово піддавався обстрілу з сирійської території. Метою обстрілу з боку повстанців-сунітів найчастіше ставали шиїтські міста, тоді як урядові війська Сирії обстрілювали сунітські населені пункти. Як ліванські суніти, так і шиїти надають активну підтримку своїм одновірцям в сирійському конфлікті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram