ГоловнаСвіт

Ухвалені закони суперечать міжнародним зобов'язанням Києва, - Ештон

Ештон закликає Януковича переглянути закони

Ухвалені закони суперечать міжнародним зобов'язанням Києва, - Ештон
Фото: polblog.ru

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що закони, ухвалені вчора Верховною Радою України без обговорення, суперечать міжнародним зобов'язанням Києва.

"Я глибоко стурбована подіями в Києві. Кілька законодавчих ініціатив, що обмежують фундаментальні права українських громадян, були ухвалені поспіхом і без належної поваги до парламентської процедури та демократичних принципів", - цитує Ештон РІА Новини.

"Я особливо стурбована змінами в законодавстві, які накладають обмеження на право зібрань і на свободу слова і преси, а також суперечать міжнародним зобов'язанням, які взяла на себе Україна", - зазначила вона.

Ештон закликала президента України Віктора Януковича переглянути прийняті закони й зазначила, що ухвалення законодавчих актів у такий спосіб не може сприяти вирішенню політичної кризи в Україні.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила державний бюджет України на 2014 рік і ще низку законів шляхом піднімання рук.

Зокрема, Верховна Рада України посилила відповідальність за заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку. За "публічні заклики до погромів, підпалів, знищення майна, захоплення будівель або споруд, блокування доступу до житла, будівель, споруд чи іншого володіння осіб, підприємств, установ або організацій, насильницького виселення громадян, що загрожують громадському порядку, а також розповсюдження, виготовлення чи зберігання з метою розповсюдження матеріалів такого змісту "передбачена відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк від двох до шести років".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram