ГоловнаСвіт

Парламент Португалії схвалив підвищення податків 2013 року

Непопулярний законопроект може бути відправлено до Конституційного суду для перевірки.

Парламент Португалії схвалив підвищення податків 2013 року
Фото: EPA/UPG

Парламент Португалії 31 жовтня в першому читанні схвалив проект бюджету на 2013 рік, згідно з яким податкова ставка збільшиться до найвищого рівня у сучасній демократичній історії країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Нагадаємо, що Португалія звернулася за допомогою до ЄС і МВФ навесні 2011 року, оскільки країна більше не могла обслуговувати свій зовнішній борг. Згодом португальський уряд погодився скоротити бюджетні витрати в обмін на рішення ЄС і МВФ відкрити для країни кредитну лінію у розмірі 78 млрд євро.

Дві партії правоцентристської правлячої коаліції, які мають 132 з 230 місць в парламенті, проголосували за законопроект. Решта партій проголосували проти, в тому числі опозиційна Соціалістична партія, що представляє попередню адміністрація, яка звернулася за допомогою в квітні 2011 року.

Законопроект, який включає в себе підвищення податків на доходи, нерухомість, а також новий податок на фінансові операції, тепер буде обговорюватися в комітетах. Остаточне голосування відбудеться 27 листопада, проте сьогодні були затверджені загальні рекомендації. Водночас непопулярний законопроект, як і раніше, може бути відправлено до Конституційного суду для перевірки того, чи є підвищення податків справедливим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram