ГоловнаСвіт

Microsoft продала понад чотири мільйони копій Windows 8 за чотири дні

Система надійшла в продаж по всьому світу в минулу п'ятницю.

Microsoft продала понад чотири мільйони копій Windows 8 за чотири дні
Фото: http://ddriver.ru

Компанія Microsoft з 26 жовтня продала 4 мільйони копій операційної системи Windows 8, призначених для поновлення старих версій платформи. Про це повідомив генеральний директор компанії Стів Балмер.

Windows 8 надійшла в продаж по всьому світу в минулу п'ятницю. До 31 січня 2013 року користувачі трьох попередніх версій системи можуть оновитися до Windows 8 Pro через Інтернет за пільговою ціною 40 доларів. Це значно дешевше, ніж коштувало оновлення після виходу попередніх версій.

Windows 8 стала першою настільною платформою Microsoft, оптимізованою для роботи як з традиційними персональними комп'ютерами, так і з планшетами. Її попередниця - Windows 7 - не завоювала популярності в планшетному сегменті, де домінує Apple iPad, почасти через непристосованість інтерфейсу для роботи із сенсорними дисплеями.

Керівники компанії називали систему Windows 8 найбільш ризиковим своїм продуктом ще на етапі її розробки. Критичну важливість успішного запуску Windows 8 для Microsoft підтверджує рекламна кампанія, що розгортається по всьому світу і стане наймасштабнішою в історії корпорації.

Windows - найпопулярніша комп'ютерна платформа в світі. Зокрема, Microsoft продала 670 млн ліцензій на випущену три роки тому Windows 7.

Нагадаємо, Корпорація Microsoft 25 жовтня оголосила про вихід Windows 8 в усьому світі, в тому числі і в Україні. Починаючи з 26 жовтня, нові додатки стали доступні у відкритому Windows Store.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram