ГоловнаСвіт

Лівійський парламент не зміг затвердити новий кабінет міністрів

Голова Генерального національного конгресу наполягає на мирному висловленні критики.

Лівійський парламент не зміг затвердити новий кабінет міністрів
Мухаммед аль-Макриф
Фото: EPA/UPG

У Лівії 30 жовтня натовп демонстрантів увірвався в будівлю Генерального національного конгресу, таким чином перешкодивши затвердженню нового кабінету міністрів, повідомляє AP.

Близько ста демонстрантів, невдоволених запропонованим складом нового уряду, змогли без особливих перешкод проникнути в залу засідань саме в ту мить, коли голова Генерального національного конгресу Лівії Мухаммед аль-Макріф закликав депутатів проголосувати за новий склад кабінету міністрів. Аль-Макріфу вдалося переконати їх залишити будівлю, проте невдовзі вони повернулися і зажадали перенести голосування на 31 жовтня.

Пізніше лідер Генерального національного конгресу прокоментував інцидент, заявивши, що вітає критику, але наполягає на її мирному висловленні.

Нагадаємо, що Генеральний національний конгрес Лівії було обрано в липні 2012 року. У завдання конгресу, що складається з 200 осіб, входить формування нового уряду, визначення порядку написання нової конституції Лівії і управління державою в якості парламенту до ухвалення основного закону. Після цього в Лівії мають відбутися президентські та парламентські вибори. Так, ще 14 жовтня Генеральний національний конгрес затвердив на посаді прем'єр-міністра Лівії дипломата і правозахисника Алі Зейдана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram