ГоловнаСвіт

Сирійські "терористи" вбили генерала ВПС

Літаки ВПС Сирії посилили наступ на позиції повстанців.

Сирійські "терористи" вбили генерала ВПС
Фото: http://www.ridus.ru

Сирійське державне телебачення 30 жовтня повідомило, що в передмісті Дамаска вбито генерала ВПС Сирії Абдуллу Махмуда аль-Халіді.

"Терористи вбили генерала Абдулла Махмуда аль-Халіді в Рукн аль-Діні", - йдеться в повідомленні на державному телебаченні. Докладної інформації про інцидент не подають.

Військові та політичні діячі і раніше ставали жертвами повстанців, які борються проти режиму президента Сирії Башара Асада. Зокрема, внаслідок вибуху 18 липня загинули міністр оборони Дауд Раджиха, зять президента Асеф Шаукі, а також керівник Головного управління безпеки Сирії Хішам Іхтіяр, який 20 липня помер у лікарні від ран.

Натомість останніми днями, після провалу тимчасового перемир'я, літаки ВПС Сирії все частіше здійснює авіаудари по позиціях повстанців.

Спецпосланець ООН і ЛАГ Лахдар Брахімі, від якого надходила пропозиція про припинення вогню на час чотириденного свята жертвопринесення, заявив, що, незважаючи на провал перемир'я, він домагатиметься мирного вирішення конфлікту. Проте залишається незрозуміло, який компроміс він може запропонувати Асадові, котрий, схоже, вирішив зберегти владу будь-якою ціною.

Країни Заходу і Близького Сходу не можуть досягти згоди, як саме покласти край 19-місячному конфлікту, жертвами якого, за неофіційними даними, стали понад 32 тисячі сирійців.

У вівторок запеклі бої між сирійськими повстанцями й урядовими силами розгорнулися біля військової бази на околицях міста Хомс, а також біля міста Маарет аль-Нуман, який знаходиться на дорозі між Алеппо і Дамаском.

За словами активістів опозиції, жертвами військових сутичок у районі Маарета аль-Нумана стали 28 мирних громадян. Армія обстрілює це місто відтоді, як минулого місяця повстанці захопили його.

"Повстанці евакуювали свої позиції з Маарета аль-Нумана, тільки-но почалися авіанальоти. Зараз вони переважно на передовій, на південь від міста", - заявив активіст Мохаммед Канаан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram