ГоловнаСвіт

США і Японія проведуть спільні військові навчання

Міжнародні експерти побоюються, що цей крок розгніває Китай.

США і Японія проведуть спільні військові навчання

Японія і Сполучені Штати в листопаді проведуть спільні військові навчання, які на тлі напруження між Пекіном і Токіо навколо спірних островів Сенкаку (у КНР - Дяоюйдао) можуть розгнівати Китай.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У навчаннях, які проводять раз на два роки 5-16 листопада, візьмуть участь близько 37 400 військовослужбовців з Японії, до яких приєднаються близько 10 тисяч американських військових.

Минулого тижня на запитання про спільні військові навчання між США і Японією прес-секретар Міністерства оборони КНР Ян Юджун відповів, що Китай "приділяє особливу увагу відповідним японським крокам". Ян також звинуватив Японію в "сприянні напруженості в регіоні".

Протягом останніх тижнів і Японія, і Китай неодноразово скеровували до спірного архіпелагу патрульні кораблі. Це турбує міжнародних експертів - вони побоюються ескалації напруження між країнами та поширення конфлікту.

Нагадаємо, на початку вересня Японія придбала три з п'яти спірних островів в Східно-Китайському морі, після чого по всьому Китаю пройшли масові антияпонські акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram