ГоловнаСвіт

Іран заборонив експорт 50 товарів

Таким чином Тегеран бореться з санкціями Заходу.

Іран заборонив експорт 50 товарів

Іран у вівторок, 30 жовтня, в спробі зберегти постачання предметів першої необхідності в умовах посилення санкцій Заходу, заборонив експортувати близько 50 основних товарів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно з заявою заступника міністра промисловості Сейєда Джавада Тагава, опублікованою іранськими ЗМІ у вівторок, відсьогодні іранські торговці більше не зможуть експортувати такі товари, як пшениця, борошно, цукор, червоне м'ясо, алюмінієві і сталеві зливки тощо.

На сьогодні Ісламська Республіка перебуває під сильним фінансовим тиском через торгові обмеження, які США і Європа ввели з метою обмеження ядерної діяльності Ірану. Минулого року ці обмеження привели до різкого падіння експорту нафти - одного з основних джерел валютних надходжень і доходів уряду. Крім того, до рекордно низького рівня впав курс валюти, що робить імпорт більш складним і дорогим.

Нагадаємо, Захід підозрює, що ядерна програма Ірану спрямована на розробку ядерної зброї. Тегеран відкидає звинувачення, заявляючи про виключно мирний характер своїх досліджень. Крім того, Ізраїль і США готові завдати удару по ядерних об'єктах Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram