ГоловнаСвіт

У Греції перевірять доходи 54 тисяч осіб

Керівництво міністерства вважає боротьбу з ухилянням від податків своїм пріоритетним завданням.

У Греції перевірять доходи 54 тисяч осіб
Фото: agregator.pro

Служба Мінфіну Греції з розслідування економічних злочинів попросила в банків дані про рахунки п'яти тисяч фізичних та юридичних осіб.

Банки постійно надають дані за запитами цієї служби Мінфіну, сприяння в якнайшвидшій обробці таких запитів надає Асоціація банків - йдеться у відповіді заступника голови Мінфіну Йоргоса Мавраганіса на запит депутата парламенту про рахунки і податки низки осіб.

"До цього часу завершено 334 перевірки та їх результати скеровано у відповідні фінансові інспекції для визначення податків, штрафів", - повідомив заступник міністра.

Згідно з повідомленням, керівництво міністерства фінансів вважає боротьбу з ухилянням від податків своїм пріоритетним завданням - заходом підвищення доходів бюджету і відновлення соціальної справедливості. На початку вересня міністр фінансів заявив про арешт банківських рахунків, цінних паперів і нерухомості 121 фізичної особи та компанії, які, за його словами, обкрадають державу.

Також Мінфін повідомив, що бере під контроль і перевірить дані про доходи 54 тисяч фізичних осіб, які за 2009-2012 роки перевели за кордон сумарно понад 22 мільярди євро. В першу чергу служба Мінфіну з розслідування економічних злочинів має намір перевірити доходи більш ніж трьох тисяч осіб, кожен з яких перерахував за кордон понад мільйон євро. Порушникам податкового законодавства загрожує блокування рахунків, високі штрафи і конфіскація прихованих від оподаткування коштів.

Незабаром після цього прокуратура Греції запросила в Мінфіні список політиків - колишніх і діючих депутатів парламенту, міністрів і чиновників, керівників муніципальних органів влади, яких фінансова влада підозрює у незаконному збагаченні. Преса опублікувала списки з іменами 33 депутатів від двох найбільших парламентських партій (Нова демократія та ПАСОК), доходи яких відстежувала служба Мінфіну протягом декількох місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram