ГоловнаСвіт

Іран отримав інформацію про військові об'єкти Ізраїлю

Аналітики сумніваються в заявах Тегерана.

Іран отримав інформацію про військові об'єкти Ізраїлю

Голова парламентського Комітету оборони Ірану Ісмаїл Кусарі 29 жовтня заявив, що Тегеран володіє даними про місце розташування ізраїльських військових баз та інших стратегічно важливих об'єктів, отриманих за допомогою безпілотників.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Раніше в цьому місяці Ізраїль збив безпілотний літак після того, як він пролетів близько 50 кілометрів у повітряному просторі єврейської держави. Відповідальність за запуск літального апарата взяло на себе ліванське угруповання "Хізбалла". Представники угруповання стверджували, що комплектуючі повітряного судна було виготовлено в Ірані, а потім зібрано в Лівані.

За словами Кусарі, безпілотник, перш ніж його збили, встиг передати фотографії "вразливих об'єктів": "Ці літаки передають зроблені знімки в Інтернет, і зараз у нас є фотографії заборонених зон".

Однак високопоставлений ізраїльський офіцер на запитання про те, чи було безпілотник оснащено камерою, здатною передавати фотографії, відповів: "Наскільки нам відомо, ні".

Ізраїльські повітряний простір перебуває під пильним контролем із боку військових і, крім комерційних повітряних коридорів, обмежений, при цьому особливу увагу приділяють численним військовим і охоронним установкам.

Нагадаємо, Захід підозрює, що ядерна діяльність Ірану служить прикриттям для розробки зброї масового ураження, проте Тегеран заперечує ці звинувачення. Ізраїль погрожує завдати військового удару по ядерних об'єктах Ірану, якщо дипломатичні переговори і санкції не посприяють тому, щоб Тегеран закрив свою ядерну програму.

Між тим, іранська армія постійно повідомляє про військові розробки, однак багато аналітиків скептично ставляться до достовірності таких повідомлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram