ГоловнаСвіт

Терорист-смертник підірвав християнську церкву в Нігерії

Обурені християни вийшли на вулицю на знак протесту, є жертви.

Терорист-смертник підірвав християнську церкву в Нігерії
Фото: EPA/UPG

В результаті вибуху в католицькій церкві в місті Кадуна на півночі Нігерії загинули щонайменше 15 людей, ще близько 100 осіб, серед яких діти, отримали поранення.

Незважаючи на те, що ніхто не взяв на себе відповідальність за напад, підозри впали на екстремістське мусульманське угруповання "Боко Харам", члени якого вже неодноразово нападали на християнські церкви в цьому районі. Ісламістська організація домагається введення законів шаріату на всій території Нігерії.

За даними місцевих ЗМІ, вибух стався після того, як терорист-смертник врізався на джипі в стіну церкви. Крім того, потужним вибухом були пошкоджені сусідні будівлі.

"Я бачив, як джип котиться вниз по вулиці, а за ним слідом котиться "Гольф". Мені сказали, що джип врізався в бампер "Фольксвагену". Потім я побачив, як людина перестрибує через огорожу церкви, а наступної миті я знепритомнів", - розповів один з очевидців трагедії.

Тим часом, християни, обурені нападом, на знак протесту вийшли на вулиці Кадуни. Жертвами сутичок між мусульманами та католиками стали щонайменше дві людини.

Нагадаємо, Папа Римський Бенедикт XVI в червні закликав до негайного припинення "терористичних актів" проти християн у Нігерії, а також закликав всі сторони уникати репресій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram