ГоловнаСвіт

ВПС Сирії обстріляли передмістя Дамаска в останній день перемир'я

Жертвами сірійського конфлікту за останні три дні стали близько 300 осіб.

ВПС Сирії обстріляли передмістя Дамаска в останній день перемир'я
Фото: EPA/UPG

Літаки ВПС Сирії вранці 29 жовтня, в останній день перемир'я на час мусульманського свята Ід аль-Адха, бомбили повстанське укріплення в передмісті Дамаска, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву активістів опозиції.

За словами активістів, основною ціллю літаків став житловий район Харат аль-Швах в декількох кілометрах на схід від столиці, який сили президента Башара Асада намагалися взяти штурмом минулого тижня.

"Навколо Харат аль-Швама знаходяться танки, однак вони не можуть потрапити в місто. Вони намагалися тиждень тому, але їм це так і не вдалося", - розповів один з активістів, що живе неподалік від цього передмістя.

Група активістів під назвою Sham News Network повідомила, що винищувачі також обстрілювали сільськогосподарські угіддя, прилеглі до передмістя Дамаска Барзех, а також місто Дейр аль-Зор на сході Сирії.

Угода про припинення вогню, запропонована спецпосланцем ООН і ЛАД щодо Сирії Лахдаром Брахімі, мала набути чинності в п'ятницю, 26 жовтня, і мала тривати протягом чотирьох днів святкування Ід аль-Адха. Тим часом, за даними правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, жертвами конфлікту між повстанцями і урядовими військами в понеділок стали близько 100 осіб. З них 35 осіб - солдати урядової армії, 34 - повстанці, і ще 30 - мирні жителі, які загинули переважно під час нальоту урядової авіації на село в провінції Ідліб.

Крім того, в результаті сутичок протягом п'ятниці та суботи були вбиті щонайменше 175 осіб. За даними ООН, загальна кількість жертв сирійського конфлікту перевищила 30 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram