ГоловнаСвіт

Японська влада протягом трьох років приватизує поштову службу

В результаті уряд країни розраховує отримати до 87 мільярдів доларів.

Японська влада протягом трьох років приватизує поштову службу
Фото: rus.err.ee

Уряд Японії 27 жовтня оголосив про плани протягом трьох років приватизувати компанію Japan Post Holdings - офіційного державного оператора поштового зв'язку. Таким чином японська влада розраховує залучити додаткові кошти на відновлення після землетрусу і цунамі, які сталися у березні 2011 року.

Планується, що акції Japan Post, які належать державі, продаватимуться поетапно, і всього на ринку буде реалізовано близько дві третини капіталу пошти. В результаті влада країни розраховує отримати до семи трильйонів єн (87 мільярдів доларів).

Japan Post Holdings крім надання поштових послуг, надає клієнтам також фінансові та страхові послуги. Обсяг депозитів в банківському підрозділі Japan Post становить близько 176 трильйонів єн, або одну п'яту від загального обсягу вкладів в Японії.

2012 року Japan Post посіла 13-е місце в рейтингу найбільших світових компаній Fortune Global 500. Минулого року компанія входила в десятку. Обсяг активів Japan Post Holdings оцінюється більш ніж в 3,5 трильйона доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram