ГоловнаСвіт

ВВП США в третьому кварталі зріс на 2%

В країні досі близько на 4,5 млн робочих місць менше, ніж до початку спадання.

ВВП США в третьому кварталі зріс на 2%
Фото: finance.obozrevatel.com

Сьогодні, 26 жовтня, економічне зростання США прискорилося в третьому кварталі, тому що збільшення споживчих витрат компенсувало скорочення ділових інвестицій.

Однак, цього прискорення недостатньо, щоб поліпшити ситуацію з зайнятістю, і воно не дає Білому дому переваг напередодні президентських виборів 6 листопада.

ВВП зріс на 2% в річному обчисленні, прискорившись з 1,3% у другому кварталі. Щоб добитися стабільного зниження рівня безробіття необхідне зростання щонайменше на 2,5% протягом декількох кварталів.

Нагадаємо, що, вийшовши з рецесії 2007-2009 років, економіка США стикнулася з безліччю проблем - від високих цін на бензин до боргової кризи в Європі і побоювань про заходи урядової економії. В країні досі приблизно на 4,5 млн робочих місць менше, ніж до початку спадання.

Однак, споживачі, здається, проігнорували ймовірне різке скорочення державних витрат і підвищення податків. Вони навіть влаштували невеликий купівельний бум до кінця кварталу, активно купуючи різні товари, у тому числі автомобілі та iPhone 5.

Як повідомляли, споживчі витрати, на які припадає близько 70% економічної активності США, зросли на 2% в третьому кварталі після підвищення на 1,5% у другому кварталі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram