ГоловнаСвіт

У Сирії в перший день перемир'я загинули понад 100 людей

Сторони повинні були утриматися від конфліктів з нагоди Курбан-байраму.

У Сирії в перший день перемир'я загинули понад 100 людей

У п'ятницю, 26 жовтня, в перший день перемир'я в Сирії загинули 146 людей.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на правозахисну організацію The Syrian Observatory for Human Rights.

За даними правозахисників, серед загиблих - 53 мирні жителі, 50 повстанців і 43 військовослужбовці урядових військ.

Раніше сили президента країни Башара Асада і командування повстанців заявили про намір дотримуватися чотириденного перемир'я на честь мусульманського свята жертвопринесення (також відомого як Курбан-байрам). Домовленість про припинення вогню мала діяти з 26 жовтня по 29 жовтня включно. Проте вже через кілька годин після оголошення перемир'я бої між повстанцями і лояльним Асаду військами поновилися.

Найбільш запеклі бої ведуться в найбільшому місті Сирії Алеппо, а також в передмісті сирійської столиці Дамаска. Представники офіційної влади заявляють, що всього лише відповідають на агресію з боку озброєних терористів.

За даними The Syrian Observatory for Human Rights, за час 19-місячного збройного протистояння в Сирії загинули понад 35 тисяч осіб. Влітку 2012 року конфлікт, що почався як повстання проти влади Башара Асада, було визнано світовою спільнотою повномасштабною громадянської війною. За словами правозахисників, йдеться про конфлікт між повстанцями-сунітами і алавітами, до яких себе зараховує Асад і його сім'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram