ГоловнаСвіт

Вчителів молдовських шкіл зобов'язали виявляти сім'ї гастарбайтерів

Відповідне розпорядження було розіслано в усі навчальні заклади республіки.

Вчителів молдовських шкіл зобов'язали виявляти сім'ї гастарбайтерів
Кишиневские школьники
Фото: moldinfo.ru

Вчителів молдовських шкіл зобов'язали зібрати інформацію про учнів, батьки яких зараз перебувають на заробітках за кордоном.

Отримані дані керівництво шкіл повинно передати в міністерство освіти, яке, в свою чергу, направить їх у спеціальну комісію при міністерстві праці, соціального захисту і сім'ї. Видання підкреслює, що відповідне розпорядження було розіслано у всі школи республіки. Як повідомляють, вчителі, які отримали його, "перебувають в легкій розгубленості і обдзвонюють редакції засобів масової інформації".

Інформацію про громадян, які працюють за межами Молдови, міністерство соціального захисту збирає в рамках озвученої раніше ініціативи з обмеження допомоги сім'ям заробітчан. Як заявила 5 жовтня міністр праці Валентина Булига, ця програма дозволить уникнути невиправданої витрати державних коштів.

"Соціальна допомога має надходити тим сім'ям, які перебувають у скрутному становищі, в яких дорослі залишилися без місця роботи або не можуть працювати. Якщо ж деякі члени родини можуть працювати або знайшли собі роботу за кордоном, то ми раді. Гроші будуть виплачуватися тільки тим сім'ям , які дійсно їх потребують", - заявила міністр.

В рамках цієї ініціативи сім'ї гастарбайтерів повинні будуть повернути всі нараховані їм в останні роки грошові компенсації, в першу чергу - за опалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram