ГоловнаСвіт

Безробіття в Іспанії сягнуло 25%

Ще до публікації статистики іспанські профспілки закликали жителів підтримати страйк.

Безробіття в Іспанії сягнуло 25%
Фото: expert.ru

В Іспанії в третьому кварталі поточного року кожен четвертий житель працездатного віку не мав роботи, свідчать дані Національного інституту статистики.

Рівень безробіття в 25% є рекордно високим для королівства, і експерти очікують, що наступного року ситуація лише погіршиться через програми бюджетної економії. Показник востаннє був на такому рівні під час диктатури Франсиско Франко в середині 1970-х років.

Ще до публікації статистики іспанські профспілки закликали жителів країни вийти 14 листопада на загальний страйк, який стане частиною загального протестного руху проти заходів економії. Багато іспанців вважають, що урізання бюджетних витрат мало допомогло в боротьбі з кризою, зате без роботи залишається дедалі більше людей.

"Йде жвава дискусія про оптимістичний прогноз зростання економіки Іспанії наступного року, який опублікував уряд. Більш повільні темпи зростання в поєднанні із заходами економії цілком можуть призвести до рівня безробіття в 26% наступного року", - вважає економіст Nomura у Лондоні Сільвіо Перуцці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram