ГоловнаСвіт

Сторони сирійського конфлікту порушили святкове перемир'я

Жертвами військових сутичок стали щонайменше четверо людей.

Сторони сирійського конфлікту порушили святкове перемир'я
Фото: EPA/UPG

Сирійські урядові війська 26 жовтня продовжували боротьбу з повстанцями в східному передмісті Дамаска Харасті, незважаючи на оголошене напередодні перемир'я на час проведення мусульманського свята Ід аль-Адха (жертвоприношення).

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву активістів опозиції.

Нагадаємо, в ніч проти четверга військове командування Сирії оголосило, що приймає умовне перемир'я, запропоноване спецпосланцем ООН і ЛАГ щодо Сирії Лахдаром Брахімі.

"З нагоди благословенного свята Ід аль-Адха загальне командування армією і збройними силами оголошує про припинення військових операцій на території Сирійської Арабської Республіки від ранку п'ятниці до понеділка", - йдеться в заяві військових лідерів.

За словами опозиціонерів, унаслідок танкового обстрілу і дій снайперів загинули не менш ніж три особи, ще декілька отримали поранення. У відповідь повстанці пішли на штурм військової бази Ваді-аль-Дейф на південь від Харасти, а армія завдала артилерійського удару по одному з довколишніх сіл. Про вбивство бійця повідомили також повстанці з південного міста на кордоні з Туреччиною.

"Ми не віримо, що припинення вогню спрацює, - заявив командир повстанців Базель Ейсай. - Для нас, повстанців, немає Ід на лінії фронту. Єдиний Ід, який ми можемо святкувати, буде звільнення".

Хараста розташоване на головному шосе, що сполучає сирійську столицю з північними та східними районами країни, тому є стратегічно важливим об'єктом для обох сторін.

Тим часом президент Сирії Башар Асад, який пообіцяв перемогти бойовиків-ісламістів, відвідав святкову молитву в мечеті Дамаска.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram