ГоловнаСвіт

Іванішвілі назвав пріоритети нового уряду

На засіданні депутати розглянуть питання про довіру кабміну.

Іванішвілі назвав пріоритети нового уряду
Бидзина Иванишвили
Фото: EPA/UPG

Пріоритетом нового уряду Грузії буде об'єднання країни, заявив кандидат на посаду прем'єр-міністра Бідзіна Іванішвілі.

"Незважаючи на принципові відмінності позицій з питань політичного врегулювання конфліктів, грузинське, абхазьке й осетинське суспільства разом повинні взяти на себе відповідальність і за безпеку регіону, і за безпеку майбутніх поколінь", - заявив Іванішвілі, представляючи нову урядову програму на пленарному засіданні парламенту.

На засіданні депутати розглянуть питання про довіру кабінету міністрів.

За словами кандидата в прем'єри, його уряд буде приділяти особливу увагу створенню безпечного середовища, формуванню механізмів запобігання загрозі провокацій і залученню міжнародних організацій у процес гарантування безпеки. Він вказав на необхідність розпочати переговори про гарантії безпеки, механізм яких має бути сформований у форматі ОБСЄ і ООН.

"Буде відкрито шлях для народної дипломатії, економічної реабілітації та бізнес-проектів. Вітатимуться сімейні, родинні й особисті відносини, які підтримує населення, що живе по обидва боки "розділової лінії", - зазначив він.

За словами Іванішвілі, за участю країн-друзів і міжнародних організацій значно розшириться підтримка таких проектів неурядового сектору, які будуть сприяти діалогу політичних експертів сторін, бізнесменів, журналістів, фермерів, екологів, медпрацівників, студентів та інших "груп інтересів".

"Також стратегічним завданням стане соціально-економічний розвиток навколоконфліктних регіонів Самегрело і Шида Картлі, для чого буде створено фонд підтримки реабілітаційних проектів", - заявив Іванішвілі.

При цьому, наголосив Іванішвілі, населення Абхазії і Південної Осетії матиме можливість вільно користуватися будь-якими встановленими для громадян Грузії пільгами або обслуговуванням на всій території країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram