ГоловнаСвіт

Вертольоти Путіна і Медведєва створюють у небі пробки

Погіршення ситуації сталося близько двох-трьох тижнів тому.

Вертольоти Путіна і Медведєва створюють у небі пробки
Фото: EPA/UPG

Російська влада нещодавно заявила про рішення змінити службовий транспорт для лідерів країни з автомобільного на повітряний для того, щоб зменшити кількість "корків" на дорогах. Однак цю ініціативу підтримали не всі чиновники.

Як розповів один із власників вертольотів, "не варто забувати про те, що, якщо злітає хтось із керівництва, небо "закривають". Затори були на землі, тепер будуть у повітрі. Повітря "закривають" у радіусі 100 км. Я 40 хвилин сиджу на землі, а якщо перебуваю в повітрі, диспетчер передає команду негайно шукати майданчик і сідати".

Погіршення ситуації сталося близько двох-трьох тижнів тому - приблизно в той час, коли президент і прем'єр-міністр Росії почали використовувати для пересування вертоліт. Як заявили в урядовій прес-службі, Путін і Медведєв почали використовувати повітряний транспорт, щоб розвантажити столичні автомагістралі й не перегороджувати шлях своїм кортежем.

Нагадаємо, після чергового візиту Медведєва в Санкт-Петербург 10 жовтня жителі міста висловили своє невдоволення від проїзду урядового кортежу, сигналячи у клаксони і показуючи непристойні жести. Пізніше мер міста назвав поведінку пітерців "жлобством".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram