ГоловнаСвіт

Китайці побудують найбільший у світі аеропорт

За планами компанії, International Airport можна буде співвіднести за розмірами з одним із островів Бермудського архіпелагу.

Китайці побудують найбільший у світі аеропорт
Фото: aviairporthotel.com

В Китаї оголосили про плани з будівництва найбільшого в світі аеропорту - Beijing Daxing International Airport. Площа споруди становитиме близько 54 кв. км, а сам аеровокзал зможе обслуговувати понад 130 млн пасажирів на рік. Це на 23 млн більше, ніж сьогодні приймають лондонський Хітроу і нью-йоркський аеропорт імені Джона Кеннеді

Розташовуватиметься Beijing Daxing International Airport в 50 км на північний захід від Пекіна в місті Дасині. Тому для зв'язку аеропорту з Пекіном будуть побудовані високошвидкісна автомагістраль і нова залізниця, які, так само як і сам аеропорт, планується закінчити до 2015 року.

За планами Beijing Daxing International Airport можна буде співвіднести за розмірами з одним із островів Бермудського архіпелагу. Він матиме 9 злітно-посадкових смуг, а пропускна здатність аеропорту становитиме від 120 млн до 200 млн пасажирів на рік.

Китай - світовий рекордсмен за кількістю населення, і його жителі дуже люблять подорожувати. Не дивно, що обсяг повітряних пасажирських перевезень в країні неухильно зростає. Тому за найближчі чотири-п'ять років Китай планує збільшити кількість своїх аеропортів до 230 штук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram