ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама переміг Ромні на фінальних дебатах

Після поразки в перших дебатах Обама взяв реванш у других і вийшов вперед у третіх.

Обама переміг Ромні на фінальних дебатах
Фото: EPA/UPG

Переможцем на президентських дебатах у США став Барак Обама.

Про це свідчить бліц-опитування глядачів, проведене каналом CNN.

Як повідомляють у редакційному твіттері телеканалу, за чинного главу держави проголосували 48% респондентів, тоді як його опонента Мітта Ромні підтримали 40%.

Водночас жоден із кандидатів не зміг завоювати переважної більшості симпатій глядачів. За підсумками перегляду дебатів підтримати президента на виборах висловили готовність 24% опитаних, Ромні - 25%. За жодного з них не мають наміру голосувати 50% респондентів, йдеться в твіттері CNN.

Також опитані визнали рівними можливості кандидатів виконувати обов'язки верховного головнокомандувача. Як у своєму мікроблозі пише керівник вашингтонського бюро CNN Сем Фіст, Обамі перевагу віддали 63% глядачів, Ромні - 60%.

Дебати, що пройшли в Бока-Ратон (штат Флорида), стали четвертими за рахунком і останніми перед виборами. Їх головною темою стала зовнішня політика США, хоча кандидати приділили увагу й економічним питанням.

Переможцем попередньої зустрічі також став Обама, тоді як перший поєдинок він республіканцеві програв. Тим часом дебати між віце-президентом США Джо Байденом і його республіканським опонентом Полом Раяном завершилися нічиєю.

Президентські вибори пройдуть 6 листопада. Згідно з опитуваннями, опублікованими напередодні останньої зустрічі кандидатів, їхні шанси на перемогу розцінювалися як рівні. Так, згідно з дослідженням NBC News і The Wall Street Journal, готовність проголосувати за Обаму та Ромні висловили по 47% респондентів. За результатами опитування Reuters/Ipsos, президента та його опонента підтримують по 46%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram