ГоловнаСвіт

Хакери запустять конкурента Wikileaks

Представник руху повідомив, що проект полягатиме в безкоштовній програмі з шифруванням.

Хакери запустять конкурента Wikileaks

Хакерський рух Anonymous запустить 21 грудня 2012 року сервіс для публікації витоків TYLER, покликаний замінити сайт Wikileaks. Посилання на інтерв'ю опублікували, зокрема, в мікроблозі @YourAnonNews, на який підписано понад 640 тисяч користувачів.

Представник руху повідомив, що проект TYLER буде являти собою безкоштовну програму з шифруванням, що передає інформацію за децентралізованим P2P протоколом. У P2P кожен комп'ютер є як сервером, так і клієнтом. За захищеністю TYLER буде схожий з криптовалютою BitCoin, зазначив співрозмовник "Голосу Росії". За його словами, таку систему неможливо атакувати або відключити.

Вперше про плани щодо запуску TYLER Anomymous повідомили у травні 2012 року. В опублікованій у вересні заяві говорилося, що Джуліан Ассанж і Wikileaks знаходяться у "великій небезпеці" (текст про це датовано червнем 2011 року).

А в жовтні 2012 року Anonymous посварилися з Wikileaks. Тоді ресурс вирішив повісити на своїх сторінках банер з проханням пожертвувати грошей. Цей банер закривав деякі матеріали, в зв'язку з чим хакери звинуватили ресурс у зрадництві ідеалів свободи інформації і відмовилися від подальшої підтримки Wikileaks.

10 жовтня Джуліан Ассанж відповів Anonymous, підкресливши, що користувачам необов'язково платити, щоб отримати доступ до матеріалів - досить опублікувати посилання в соцмережах за допомогою наведених на банері кнопок або просто почекати.

У своєму інтерв'ю представник руху вказує на те, що Wikileaks тісно пов'язаний з особистістю Ассанжа. На його думку, якщо Ассанж відійде від справ, ресурс перестане існувати. Схожі заяви Anonymous робили і раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram