ГоловнаСвіт

Адвокат Развозжаєва стверджує, що її підзахисного катували протягом двох діб

Волкова впевнена, що заарештування опозиціонера є незаконним.

Адвокат Развозжаєва стверджує, що її підзахисного катували протягом двох діб

Адвокат помічника Іллі Пономарьова, члена "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва Віолетта Волкова заявила, що щодо її підзахисного застосовувалися тортури.

Нагадаємо, раніше сьогодні в Слідчому комітеті РФ заявили, що обвинувачений у справі про підготовку до організації масових заворушень у Росії Леонід Развозжаєв написав зізнання. Зараз він перебуває під вартою.

За словами Волкової, існує відеозапис, з якого випливає, що до Леоніда застосовувалися тортури. Вона також уточнила, що тортури тривали "протягом двох діб з моменту його затримання і до моменту заарештування".

При цьому, як відзначає адвокат, судове засідання проводилося в Москві, в закритому режимі.

"Слідство навмисно не допустило до Развозжаєва адвоката, притому, що всі мої дані у слідчих були", - зазначила вона.

"В Україні ніяких судових засідань не було. Ми зараз перевіряємо цю інформацію, але, наскільки мені відомо, Леоніда було вивезено з України урядовим бортом", - заявила адвокат.

Крім того, Волкова стверджує, що Развозжаєва було вивезено з території України в Росію незаконно:"Развозжаєв виїхав в Україну ще коли його не оголосили у розшук, до нього не було застосовано жодних законних процедур на зразок підписки про невиїзд, в Україні він був у повній відповідності з законом".

Волкова також підкреслила, що її підопічного не було оголошено у розшук по лінії Інтерполу, "відповідно, проводити заходи щодо його затримання не було жодних підстав". За законом, його повинні були спочатку доставити в місця затримання в Україні, а потім вирішувати питання про видачу Російській Федерації, зазначила вона.

Більш того, за її словами, Развозжаєв почав процедуру оформлення політичного притулку.

"Подальше оголошення Развозжаєва російськими правоохоронними органами в розшук не скасовує саму процедуру екстрадиції", - заявляє Волкова.

"Вивезення його в Росію на підставі домовленостей силових структур двох країн абсолютно незаконне. Які б не були укладені домовленості між спецсуб'ектамі двох країн, в Росії і в Україні діє міжнародна конвенція про екстрадицію 1957 року, якої вони зобов'язані дотримуватися", - резюмувала адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram