ГоловнаСвіт

Удальцов вважає арешти соратників "початком терору проти інакодумців"

Опозиціонер стверджує, що докази його провини і провини його соратників сфабриковано.

Удальцов вважає арешти соратників "початком терору проти інакодумців"

Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов у понеділок, 22 жовтня, звернувся до росіян у зв'язку із затриманням своїх соратників - Костянтина Лебедєва і Леоніда Развозжаєва - підозрюваних в організації масових заворушень.

У своєму блозі на "Эхе Москвы" опозиціонер написав: "Події останніх днів - це вже не просто репресії, це початок терору щодо інакомислячих. Це вже не просто арешти й обшуки - це тортури, викрадення й узяття під варту на підставі сфабрикованих доказів".

Удальцов назвав події з його соратником Леонідом Развозжаєвим "грубим порушенням законів, викраденням і незаконним позбавленням волі".

"У суботу (Развозжаєва) по-бандитськи викрали в Києві біля місії ООН, де він попросив про політичний притулок

. Леоніда таємно вивезли на літаку в Москву і таємно доправили в Басманний суд, де 21 жовтня таємно заарештували на два місяці без присутності адвоката. На виході з будівлі суду Развозжаєв устиг крикнути: "Мене катували дві доби!" Зазначу, що людину, яка попросила про політичний притулок, не можна видати, принаймні відразу", - зазначає Удальцов.

Окрім того, опозиціонер закликав усіх небайдужих громадян прийти сьогодні до будівлі Слідчого комітету (СК) Росії в Москві, взятися за руки і вимагати припинення репресій і звільнення політв'язнів.

Нагадаємо, що 17 жовтня СК РФ порушив кримінальну справу проти Удальцова і його соратників після перевірки фактів із фільму "Анатомія протесту-2", який вийшов на каналі НТВ 5 жовтня. Фільмі стверджує, що опозиціонери мали намір здійснити державний переворот за рахунок іноземного фінансування.

Після допиту в СК Удальцова відпустили під підписку про невиїзд, а його помічника Костянтина Лебедєва заарештували на два місяці. Третього фігуранта справи Леоніда Развозжаєва, раніше оголошеного у федеральний розшук, за словами представників опозиції, викрали в Києві і доправили в Басманний суд Москви.

Представник СК Володимир Маркін сьогодні заявив, що Развозжаєв написав явку з повинною. Зараз помічник депутата Держдуми Іллі Пономарьова також перебуває під вартою. Найближчим часом йому планують висунути звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 30, ч.1 ст. 212 КК РФ (підготовка до організації масових безладь), уточнили в СК РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram